❄️NOVETATS HIVERN❄️

I0 EST – 0 a 3 anys

Simeone, Anna. Com sona la granja? Barcelona: Estrella Polar, 2021

Un llibre d’onomatopeies per descobrir els sons de la granja. Adults i infants passareu una estona divertida imitant els simpàtics animals que apareixen en aquestes pàgines. El gall fa quiquiriquí, l’ànec fa quac-quac, el tractor fa BRRR BRRR… alguns dels sons més habituals a la granja per parlar d’aquest tema preferit a preescolar!

I1 EDI – 4 a 6 anys

El Gran Jordiet. 10 gossets. Picanya: Edicions del Bullent, 2021

Un animal de companyia és un amic que depèn de tu. Si l’adoptes (sempre millor que comprar-lo), l’has de cuidar molt i no abandonar-lo mai. Aquest llibre és una cançó d’algú que tenia deu gossets. Els llibres també són amics, però no tenen sentiments i es poden deixar temporades llargues sense fer-los cas… Només que no voldràs deixar de llegir 10 Gossets. Si tens un gos, pots llegir-li’l. Si no el tens, no has de patir, perquè aquí dins en van molts!

I2 CUA – 7 a 9 anys

Munsch, Robert. En Jonathan i el metro. Madrid: Los cuatro azules, 2021

Un dia la mare de Jonathan surt a fer un encàrreg, però abans de marxar-se, deixa al seu fill l’encàrrec de mantenir tot net i ordenat. Jonathan no està preocupat gens ni mica, sembla una missió senzilla. Llavors sent un soroll a l’altre costat de l’envà, sembla el so d’un tren… De sobte la paret del saló s’obre. Un comboi del metre es deté allí mateix, descarregant a una multitud de persones, que irromp en el saló, embrutant i desordenant tot al seu pas…

I3 GAL – +10 anys

Fité, Anna. Sopa de menta amb picarols. Barcelona: La Galera, 2021

A mitjan segle xiv es declara un brot de pesta a la ciutat de Girona i es decreta una quarantena per als veïns. Davant la impassibilitat dels governants de la ciutat, és la madona Francesca qui agafa el comandament de la lluita contra la pandèmia i improvisa un hospital de campanya, per atendre els malalts.

Buscant un remei desesperat, Francesca surt de nit acompanyada de Tarlà, a buscar la Majoma, que té bona fama com a remeiera. Tarlà i Majoma, enamorats l’un de l’altre, fan front comú per guarir els malalts; utilitzen el millor antídot, l’amor.

Una versió moderna il·lustrada de la llegenda gironina del Tarlà.

I C – Còmic

Lang, Suzanne. Un dia molt sucós. Barcelona: Símbol Editors, 2021

Com cada dimecres, en Jim es disposa a fer la seva passejada per la selva. L’únic que vol és caminar tranquil per relaxar-se. Amb la seva taronja antiestrès a la mà, repeteix el seu mantra: “Esprem, esprem, en blanc la ment”. Però les coses no sempre surten com un se les imagina. Ben aviat, el seu amic Norman demana per acompanyar-lo, i el que havia de ser un tranquil i solitari passeig es converteix en una caòtica aventura col·lectiva.

CONEIXEMENTS – I BIOGRAFIES

Grimal, Anna. [et al] Contes de bona nit per a les nostres nenes rebels. Barcelona: Estrella Polar, 2021

Hi havia una vegada una nena que no va viure gaire lluny de tu i que no es va conformar amb fer el que se suposava que havia de fer. Hi havia una vegada no una, sinó moltes nenes que es van atrevir a desafiar les regles i a sortir del camí marcat. Hi havia una vegada científiques, esportistes, espies, polítiques, guerreres i artistes.

CONSULTA LA RESTA DE NOVETATS A LA GUIA I RECORDA QUE, SI LA QUE VOLS NO ESTÀ DISPONIBLE, TE LA RESERVEM