Us recomanem…un llibre, un autor

Gianni Rodari, mestre, periodista, i escriptor va néixer a Itàlia el 1920, i va morir el 1980. És un dels grans mestres dins de la literatura infantil i la seva obra és reconeguda al món sencer.
Rodari començà a escriure per als nens el 1948. L’any 1970 li fou atorgat el premi internacional Andersen de literatura. Moltes de les seves obres més populars es troben recollides en aquest llibre Rodari: contes del geni de la fantasia, que avui us recomanem: Els viatges d’en Joan Esquenadret; El llibre dels perquè; Contes llargs com un somriure; Atalanta;  Les aventures d’en Cebeta, Gelsomino al país dels mentiders. La selecció s’ha fet triant els diferents estils de Rodari: un llibre farcit de poemes i rimes divertides, un llibre de respostes a preguntes dels nens, un llibre de contes i tres novel·les. Tot plegat, magníficament il·lustrat per e
n
Gustavo Roldan.

Els llibres de Gianni Rodari, plens de creativitat i humor trenquen els esquemes preestablerts, ajuden a pensar sense prejudicis i a formular-se sempre noves preguntes. És per això que existeixen nombroses iniciatives culturals i formatives a partir de l’autor. Aquí en teniu algunes:

Centro Studi Gianni Rodari -La pàgina del Centre d’Estudis Rodari d’Orvieto. Conté molta informació i vincles a d’altres pàgines (italià).

edu365.cat – Fitxa del llibre Gelsomino al país dels mentiders, amb propostes de
treball i indicacions sobre l’autor (català).

Activitats – L’any de la fantasia – Amb motiu de l’Any Internacional de la Fantasia, l’editorial La Galera va publicar un dossier sobre diferents llibres de Rodari i els corresponents quaderns d’activitats per a cada cicle (català).

Descubriendo Gianni Rodari – Informació bàsica sobre Rodari i tres vincles interessants: a la presentació Sobre Gianni Rodari, a l’ebook Gramàtica de la Fantasia i al dossier de l’editorial Alfaguara on hi ha tots els Cuentos para jugar (castellà).

Podeu consultar el catàleg: Rodari: una antologia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s