Recomanem…un llibre, un autor

En motiu de les festes nadalenques, ens fa il·lusió començar el nostre espai de recomanacions amb una obra considerada clàssica de la literatura universal, a part de les seves corresponents versions al cinema. Clar que no pot ser d’una altra manera, si parlem del seu autor, Charles Dickens. Veiem a continuació un petit resum de l’obra, Conte de Nadal

CHARLES DICKENS

Conte de Nadal

El senyor Scrooge és un vell avar i rondinaire. No coneix la compassió ni la caritat, té el caràcter agre i un cor dur com una pedra que no s’estova ni tan sols quan arriba Nadal. Però aviat rebrà la visita inesperada de tres esperits, que l’acompanyaran en un viatge revelador als nadals de la seva infantesa, del present i del futur. I el que hi descobrirà li canviarà la vida.

Charles Dickens (1812-1870) és, encara avui, el més llegit dels escriptors de l’època victoriana. Va denunciar la misèria moral del seu temps amb obres mestres com ara Els papers pòstums del Club Pickwick, Oliver Twist, David Copperfield, Temps difícils i Grans esperances.

Extret de: DICKENS, Charles. Conte de Nadal. Oliver, Maria-Antònia (trad.). Barcelona: Bambú, 2010. 127 p. ISBN: 978-84-8343-106-1

A la biblioteca hi podreu trobar diferents versions per a totes les edats de les obres de Dickens: Conte de Nadal; Història de dues ciutats; Oliver Twist; Cançó nadalenca; Una cançó de Nadal: història nadalenca de fantasmes … i molt més!! D’aquesta manera els vostres fills comencen a conèixer els grans autors de la literatura universal d’una manera entretinguda i graduada, a més, podent compartir i comentar totes les històries amb els pares i adults i facilitar la comprensió lectora. Us en podeu ajudar amb preguntes sobre el llibre, aquí en teniu una selecció:

Per què es van discutir Scrooge i el seu nebot Fred?

Com definia Nadal, Scrooge? I Fred?

Com li agradava viure, a Scrooge?

Com descriuries Scrogge en dues paraules?

En quina estació de l’any va ocórrer aquesta història? On va ocórrer?
Quin any?

Què és per tu Nadal? T’agrada celebrar-lo?

El Nadal d’abans i el Nadal d’ara. Parlem-ne.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s